Vijesti iz svijetaZanimljivosti

Vjenčanje u pandemiji: Načelnik u izolaciji sa balkona vjenčao mladi par

Kako načelnik živi u blizini Srednje škole u Kesanu, porodica mladenaca odlučila je vjenčanje organizovati u dvorištu škole, te na taj način omogućiti načelniku da, bez potrebe da napušta dom, sa balkona prisustvuje vjenčanju i vjenča mladence

Pandemija koronavirusa bez sumnje je promijenila živote svakoga od nas, pa je tako uticala i na one najradosnije trenutke u našim životima. To potvrđuje i slučaj iz zapadnog turskog grada Edirnea, gdje je upriličeno jedno posve neobično vjenčanje, javlja Anadolu Agency (AA).

Mladi par Erugrul Kati i Kader Cakir iz Kesana, u provinciji Edirne, zakazali termin za vjenčanje u općini, te izrazili želju da ih vjenča niko drugi do načelnik te općine Mustafa Helvacioglu.

Njihov zahtjev je prihvaćen, no nekoliko dana prije vjenčanja načelniku Helvaciogluu potvrđeno je da je pozitivan na koronavirus, zbog čega je bio primoran na kućno liječenje, odnosno izolaciju.

Ipak, mladi par nije želio da ih vjenča niko drugi, insistirali su da to bude Helvacioglu, a nisu željeli ni odgoditi njihovo vjenčanje. Na kraju su našli rješenje.

Kako načelnik živi u blizini Srednje škole u Kesanu, porodica mladenaca odlučila je vjenčanje organizovati u dvorištu škole, te na taj način omogućiti načelniku da, bez potrebe da napušta dom, sa balkona prisustvuje vjenčanju i vjenča mladence.

Tako je bilo, mladenci su stigli u dvorište škole, a Helvacioglu je izašao na balkon i obavio vjenčanje. Mladencima je čestitao i poželio im mnogo sreće.

“Mladenci su izrazili želju da ih ja vjenčam. Odlučili smo kazati da koronavirus nije prepreka i danas smo se ovdje okupili. Ovdje smo danas i potvrđujemo da za ljubav ne postoji prepreka”, poručio je Helvacioglu tokom obraćanja.

Mladoženja Ertugrul Kati zahvalio je svima koji su prisustvovali svečanosti vjenčanja

“Kada smo otišli u općinu da zakažemo termin za vjenčanje, naša želja bila je da nas vjenča nas cijenjeni načelnik. Želimo mu brzo ozdravljenje i oporavak. On nije mogao biti s nama, pa smo mi odlučili doći njemu. Željeli smo biti i određena motivacija i podrška našem načelniku u ovim teškim trenucima za njega. Nadamo se da smo u tome uspjeli”, kazao je mladoženja Kati.

Ceremonija vjenčanja u dvorištu škole održana je uz poštivanje važećih epidemioloških mjera.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button