KulinarstvoU Fokusu

Salata sa rezancima

  • Dvije šolje rezanaca (možete koristiti zvjezdice ili rezance koji imaju oblik riže)
  • 2 kašike putera (za kuhanje rezanaca)
  • tri čaše vode i soli
  • 4-5 komada svježeg zelenog luka
  • Nekoliko grančica peršuna
  • 2-3 crvena paprika
  • Jedna kesa kukuruza
  • 4-5 komadica kiselih krastavaca
  • Paradajz
  • Svježa krastavica
  • So, sok od limuna, maslinovo ulje

Recept za rezance sa rezancima

  1. Lagano propržiti rezance na puteru dok ne dobiju smećkastu boju
  2. Nakon toga dodate so i vodu te pustite da se lagano skuha.
  3. Ostaviti da se ohladi
  4. Isjeckate sve svježe sastojke.
  5. Dodate peršun i kisele krastavice
  6. Pomiješajte sa rezancima
  7. Zakiselite ( Odlična zamjena za sok od limuna je i nar sos ).

Prijatno.

Za Akos.ba pripremila Emina Suljević

Povezani članci

Back to top button