Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Sportske i ekološke aktivnosti > Udruženje „Izvor Selsebil„ Živinice u radnoj akciji u Bosanskom Šamcu

Udruženje „Izvor Selsebil„ Živinice u radnoj akciji u Bosanskom Šamcu

Udruženje „Izvor Selsebil“ Živinice potpomognuto imamima MIZ Živinice i omladinom MIZ Živinice, danas (03.06.2014.) je bilo u Bosanskom Šamcu, u još jednoj akciji čišćenja i saniranja posljedica nastalih poplavama u proteklom periodu.

Ono što se nametalo kao glavni cilj i zadatak svih učesnika akcije, jeste da se očisti što veći broj stambenih objekata lokalnog stanovništva, kako bi im se koliko toliko ponovo vratio život u normalu.

Ovo je samo još jedna u nizu akcija koju je Udruženje „Izvor Selsebil“ Živinice u saradnji sa MIZ Živinice i glavnim imamom Sedin ef. Karićem, uspješno provelo na prostorima Bosne i Hercegovine, a u cilju što brže stabilizacije stanja koje je nastalo uzrokom nezapamćene elementarne nepogode koja je pogodila sve dijelove naše domovine.

Nakon cjelodnevnog rada očišćeno je nekoliko stambenih objekata, a uporedno se radilo na čišćenju i prostorija MIZ Bosanski Šamac, koji je također usljed obilnih količina vode i mulja  pretrpio velike štete.

Ovim putem Udruženje „Izvor Selsebil“ Živinice se zahvaljuje svim članovima udruženja koji su doprinijeli realizaciji ovoga današnjeg projekta, a posebnu zahvalnost udruženje duguje MIZ Živinice i glavnom imamu Sedin ef.Kariću na saradnji tokom svih projekata koje je udruženje provelo.

Naravno, Udruženje „Izvor Selsebil“ će i u narednom periodu, ako Bog da, raditi na saniranju i pomoći sve dok za tim bude bilo potrebe.

 

Piše: Haris Hadžić

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com