Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Učenici OŠ ”Ustikolina” obilježili dolazak Nove 1438. hidžretske godine: Podjeljeno 500 kolača

Učenici OŠ ”Ustikolina” obilježili dolazak Nove 1438. hidžretske godine: Podjeljeno 500 kolača

 U povodu nastupajuće Nove 1438. hidžretske godine, jučer su učenici OŠ „Ustikolina“ na čelu sa nastavnikom islamske vjeronauke Mersudinom Šišmanom organizovali besplatnu podjelu kolača i sokova za sve učenike i nastavno osoblje u OŠ „Ustikolina“ kao i za građane Ustikoline i tom prilikom je podijeljeno preko 500 kolača. Naime, već drugu godinu zaredom ova aktivnost vrijednih učenika OŠ „Ustikolina“ postala je prepoznatljiva i veoma pohvalna u lokalnoj zajednici. 

Aktivnost je sprovedena uz učešće i pomoć roditelja, učenika i nastavnog osoblja koji su kod kuće pripremali kolače te iste donijeli kako bi se besplatno podijelili. Cilj pomenute aktivnosti je da se učenici i građani na ovaj način podsjete na značajne vjerske datume koji se obilježavaju kao i samo učešće u dočeku istih. U okviru obilježavanja planirane su i druge aktivnosti kao što je vatromet koji će biti upriličen 1.10.2016. godine poslije akšam-namaza u Ustikolini. U narednim danima planirana je podjela prehrambenih novogodišnjih paketa sa socijalno ugrožene na području Općine Foča/FBiH.
Napominjemo da su pomenutu aktivnost realizovali članovi sekcije Kulturna baština islama koja djeluje u OŠ „Ustikolina“. Nastavnik i učenici izražavaju duboku zahvalnost svima onima koji su potpomogli njihove aktivnosti, uz želju da se ovakve aktivnosti i saradnja nastave i u narednom periodu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top