Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > U Centru “Safet Zajko” održan program za 1.200 novogradskih prvačića

U Centru “Safet Zajko” održan program za 1.200 novogradskih prvačića

Općina Novi Grad Sarajevo i ove je školske 2016./2017. godine organizirala dječiju manifestaciju „Prvačići sretno“ za 1.200 polaznika prvog razreda novogradskih osnovnih škola.

Ovogodišnja manifestacija uz bogat kulturno-zabavni program održana je na fudbalskom terenu u Centru za edukaciju, sport i rekraciju „Safet Zajko“. Sretan i uspješan početak školovanja djeci, roditeljima i učiteljima poželio je v.d. pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Tajib Delalić.

Kako je rekao Tajib Delalić 10.000 osnovaca pohađa 14 novogradskih osnovnih škola, dok je broj upisanih prvačića ostao na prošlogodišnjem nivou.

“Upriličili smo današnje druženje koje će djeci sigurno ostati u sjećanju, te dijelimo njihovu radost polaska u školu. Mogu reći da Općina Novi Grad Sarajevo nema izražen problem sa kojim se susreće većina drugih općina u pogledu smanjenja broja učenika. Ponosni smo na broj djece u novogradskim školama. To je najveće bogatstvo naše lokalne zajednice i svi smo ga dužni njegovati i čuvati. Naše je da uvjete za njihovo školovanje poboljšamo i uspostavimo ambijent za sigurno i lijepo djetinjstvo”, rekao je zmeđu ostalog Delalić.

Pored kulturno-zabavnog programa, prvačićima su podijeljeni i poklon-paketići sa školskim priborom, koje je za njih obezbijedila Općina Novi Grad Sarajevo.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top