Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Tešanj: Rekordan broj ovogodišnjih hadžija

Tešanj: Rekordan broj ovogodišnjih hadžija

55 hadžija iz Tešnja

U petak 28.08.2015. godine poslije džuma-namaza u svim džamijama na području Medžlisa IZ-e Tešanj proučena je zajednička ikrar dova za rekordan broj (55) hadžija koji su ove godine prijavljeni za odlazak na hadž putem Medžlisa IZ-e Tešanj, a u organizaciji Rijaseta IZ-e u BiH

Najviše hadžija ove godine putuje iz džemata Jelah (12)  gdje je glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić proučio dovu i prigodno se obratio prisutnima u džamiji.

Na hadž putuju:

Roša Mustafa, Alić Kasim i Samila, Bekrić Senad i Senija, Unkić Faruk i Ferida, Turkeš Kasim i Hava, Alić Mirnes ef. kao bedel za Kantić Rasima “Hajrudina”, Sadiković Smajil, Piro Badema, Braćkan Muris ef., Mahmutović Mirsad i Fata, Omerbašić Fuad ef. kao bedel za Omerbašić Nezira, Subašić Halim, Hadžanović Safida, Omerović Melva, Kikić Mensur i Izeta, Kruško Mustafa, Unkić Suljo i Ramiza, Hujdur Ahmet i Zahira, Pilav Jusuf, Mudrov Ismet i Sefija, Mudrov Vahid i Fatima, hafiz Salkanović Almir ef. i Alma, Halilović Mustafa, Sejdić Smajo, Sejdinović Abdulah i Mejra, Svrzo Fatima, Džihić Ismail, Jašić Bećir kao bedel za Hotić Zinetu, Lekić Mejra, Ahmić Rezija, Kurdić Halima, Begović Fatima, Subašić Zulejha, Ahmić Rasima kao bedel za Ahmić Ibru, Hadžimujić Muhamed, hafiz Ibrahimović Nermin ef. kao vođa puta i supruga mu Aida Ćeman, Ljevaković Fahrudin, Omerbašić Hazim i Sabiha, Okanović Ibrahim ef. kao bedel za Elkaz Selvu, Orlović Rašid kao bedel za majku Elkaz Selve Agić Umiju “Umu” i Halilović Hasan kao bedel za oca Elkaz Selve Agić Ahmeta.

preporod.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top