Vijesti iz zemlje

Svaka čast: Studenti IPF-a obradovali građane Bihaća kolačima, ružama i knjigama

Građani Bihaća su u ponedjeljak, 28.12.2015., obradovani i počašćeni od strane studenata i studentica Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.

Mogli su da besplatno uživaju u kolačima koje su pripremile studentice Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.
Ali to nije sve.

Vrijedni članovi Asocijacije predvođeni predsjednicom Smailom Balić su dijelili i ruže s poučnim porukama (hadisima Muhammeda, a.s.), besplatno su dijelili knjige o životu posljednjeg Božijeg Poslanika, a.s, i letke „Budi ponosna“.

Ova fantastična akcija je održana u sklopu manifestacije „Riječima Božijeg Poslanika“ kojoj Asocijacija studenata IPF-a obilježava mubarek mjesec u kojem je dunjaluk obasjan rođenjem Muhammeda, a.s.

Dijeljenjem kolačića, knjiga i ruža je javnosti pružena prava slika islama, vjere ljubavi prema bližnjima, samilosti i dobra.
Radi se o praktičnom i proaktivnom djelovanju s kojim se poništavaju moguće predrasude i stereotipi o islamu, a građanstvu se pruža konkretna pomoć.

Sve pohvale idu na račun uprave ASIPF-a na čelu s predsjednicom, jer su osvjetlali obraz ne samo Asocijacije već i IPF-a, dokazavši da studenti imaju znanja, volje i sposobnosti da načine pozitivne promjene u svojoj sredini.

Ovom plemenitom akcijom ASIPF želi našoj zajednici osigurati kvalitetne vjerske i edukativne sadržaje, podsjetiti ljude na njihove korijene, vjeru i tradiciju, te ojačati naše međusobne veze.

preporod.com

Povezani članci

Back to top button