Kulinarstvo
Zapečena piletina
Vrijeme pripreme: 10 minuta Vrijeme pečenja: 25 minuta Za 2 osobe
Sastojci:
- 300 g pilećih šnicli
- 100 g pureće šunke
- 6 listića Sirela Gouda toast sira
- Dukat Brzo&Fino vrhnje za kuhanje 200 g
- 1 mala kašika začina za piletinu
- 1 mala kašika soli
- 1/2 male kašike bibera
- 1 mala kašika ulja
Priprema:
Pećnicu ugrijte na 200 °C. Piletinu začinite sa soli i začinom za piletinu pa dobro pomiješajte. Tepsiju premažite uljem.
- Korak
Pripremljene pileće šnicle posložite jednu do druge u namašćenu tepsiju. Na svaku pileću šniclu stavite listić sira i pureće šunke. Na vrh ponovno stavite sir pa sve podlijte sa Dukat Brzo & Fino vrhnjem za kuhanje.
- Pecite u zagrijanoj pećnici 25 minuta. Poslužite uz salatu po želji.
Dobar tek! 🙂
Akos.ba