Nauka i tehnologija

Što sve pogrešno radite ispred laptopa?

 

 

Prije nego počnete koristiti laptop, ispod njega stavite knjige ili stare časopise, sve dok vam ekran ne bude u razini očiju. I kupite zasebnu tastaturu. U svakom slučaju, najmanje što trebate učiniti je kupiti miša i ne koristiti ugrađeni touch pad, jer njegovo korištenje također može dovesti do bolova u leđima, upozoravaju ljekari.

Duže korištenje laptopa, čak i za stolom, treba zabraniti jer uzrokuje loše držanje te bolove u leđima i vratu, kaže fizioterapeutkinja Sammy Margo za Daily Mail.

Mnoge će iznenaditi i da povišenje na kojem drže stopala dok rade za stolom također može dovesti do bolova u leđima i vratu. Dr. Adam Dallison objašnjava: Da bi se kralježnica ispravno zakrivila, stopala moraju biti znatno niže od kukova, a to znači da trebaju biti na podu.

Stanite kao princ, sjedite kao sekretarica

Ako stojite, ruke držite iza leđa, a prste ruku isprepletite, baš kako to čini princ Charles. Ovo će otvoriti prsni koš, ramena povući unatrag i prema dolje. A dok sjedite, imajte na umu jedno jednostavno pravilo –morate biti priljubljeni na stražnji dio stolice, kaže fizioterapeutkinja Sammy Margo.

Izvor:narodnilijek.com

Back to top button