Sport i zdravlje
Rolat od povrća
Sastojci: 200 g smrznutog graška 200 g mrkve 200 g krompira 200 g jabuka 1 limun 6 kašika majoneze 7 kašika kisele pavlake 250 ml supe od povrća 20 g želatina(goveđeg naravno) 5 jaja 1 crvena paprika 1 veza peršunovog lista biber so
Priprema: Jaja kuhati 10 minuta na tvrdo, staviti ih u hladnu vodu i pustiti da se ohlade, a zatim oguliti.
Kockice mrkve, graška i krompira kuhati odvojeno u slanoj vodi dok ne omekšaju pa ih izvaditi iz vode i ostaviti da se ohlade u
potpunosti.
Povrće i jabuke staviti u veliku zdjelu.
Majonezu pomiješati s kiselom pavlakom, sa soli i biberom i preliti preko povrća pa dobro promiješati.
Supu od kuhanog povrća pomiješati sa želatinom i otopiti na niskoj temperaturi pa pomiješati sa smjesom u zdjeli.
Ostaviti da se ohladi pa razvući u pravougaonik na odgovarajućoj foliji na radnoj ploči.
U sredinu poredati skuhana jaja i urolati.
Ostaviti u frižider preko noći da se ohladi i stegne.
Rolat servirati na pladnju i ukrasiti ga crvenom paprikom i peršunovim lišćem.
(akos.ba/domaci-recepti.blogspot.com)