Sport i zdravlje
		
	
	
Rolat od povrća
  Sastojci:  200 g smrznutog graška  200 g mrkve  200 g krompira  200 g jabuka  1 limun  6 kašika majoneze  7 kašika kisele pavlake  250 ml supe od povrća  20 g želatina(goveđeg naravno)  5 jaja  1 crvena paprika  1 veza peršunovog lista  biber  so 
Priprema:  Jaja kuhati 10 minuta na tvrdo, staviti ih u hladnu vodu i pustiti da se ohlade, a zatim oguliti.
 Kockice mrkve, graška i krompira kuhati odvojeno u slanoj vodi dok ne omekšaju pa ih izvaditi iz vode i ostaviti da se ohlade u
potpunosti.
Povrće i jabuke staviti u veliku zdjelu.
Majonezu pomiješati s kiselom pavlakom, sa soli i biberom i preliti preko povrća pa dobro promiješati.
Supu od kuhanog povrća pomiješati sa želatinom i otopiti na niskoj temperaturi pa pomiješati sa smjesom u zdjeli.
Ostaviti da se ohladi pa razvući u pravougaonik na odgovarajućoj foliji na radnoj ploči.
U sredinu poredati skuhana jaja i urolati.
Ostaviti u frižider preko noći da se ohladi i stegne.
Rolat servirati na pladnju i ukrasiti ga crvenom paprikom i peršunovim lišćem.
(akos.ba/domaci-recepti.blogspot.com)
				