Sport i zdravlje

Newcastle igračima muslimanima osigurao prostor za molitvu

Situacije u kojima velike fudbalske zvijezde na Otoku svoje pogotke proslavljaju klanjajući se na travnjaku sve su češće, međutim, jedan tim prednjači po broju muslimana u redovima svoje momčadi.

"Imamo više muslimana u prvom timu od bilo koje momčadi"

Radi se o Newcastle Unitedu, u čijim redovima se nalaze čak sedmorica muslimana, koji inače predstavljaju jako bitnu kariku tima, te su istovremeno postali ponos momčadi sa St. James Parka.

Zbog toga, uprava kluba odlučila je Dembi Papissu Cisseu, Cheicku Tioteu, Hatemu Ben Arfi, Massadiju Haidari, Mapou Yanga-Mbiwi, Mussi Sissokou i Mehdiju Abeidu izaći u susret, te im obezbijediti prostoriju za molitve unutar stadiona, kako ne bi morali svaki put pred meč tražiti slobodne prostorije.
“Vjerujemo da imamo više muslimana u svom prvom timu od bilo koje momčadi u Premier ligi, tako da je jako važno da ih pazimo. Oni su koristili različite prostorije stadiona za molitve tokom meča, sada će imati pravu prostoriju za molitvu”, kazao je izvor iz kluba, te nastavio:
“Molitva je postala važan dio u pripremi za velike utakmice. Demba je bio pobožniji od svih drugih igrača, on se redovno molio prije velikih utakmica, a onda su mu se pridružili i saigrači. To je pomoglo u izgradnji veze između njih”.
(akos.ba/sportsport.ba)

Povezani članci

Back to top button