Rižoto sa morskim plodovima

Preporuka za današnji ručak:
Sastojci:
1 pakovanje zaleđenih morskih plodova (odlediti prije upotrebe)
1 manja glavica crvenog luka
2 čehna bijelog luka
komadić (5 cm) đumbira
1 komad crvene paprike
1 komad žute paprike
špinat (sitno isjeckan), količina po želji
kupus sitno rezan (količina po želji)
1,5 do 2 šolje riže
himalajska so, maslinovo ulje
sok od limuna za serviranje
Postupak:
Na maslinovom ulju dinstajte luk, dodajte papriku.
Onda dodajte morske plodove
Dinstati na laganoj vatri i pri tome dodavati bijeli luk i đumbir (sitno sjeckano).
Na kraju dodati povrće i 2 čaše vode.
Kuhajte dok riža ne bude skuhana, miješajte i dodajte vode po potrebi.
Serviranje: rižoto se može poslužiti kao glavno jelo sa malo soka od limuna ili kao prilog.
Akos.ba i Dobrekalorije.ba
Portal Akos.ba pratite putem aplikacija za Android i Facebook.