Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Raste broj palestinskih žrtava izraelskih zračnih udara

Raste broj palestinskih žrtava izraelskih zračnih udara

Broj ubijenih u Pojasu Gaze od utorka je porastao na 22, među kojima su lider Islamskog džihada Abu al-Atta i njegova supruga.

Najmanje 22 Palestinaca je ubijeno od početka izraelskih zračnih udara na Pojas Gaze od utorka, kazao je danas glasnogovornik palestinskog Ministarstva zdravstva Ashraf al-Qidra, te dodao kako je približno 70 ranjenih čije povrede variraju od manjih do umjereno teških.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu danas je upozorio kako je Izrael spreman nastaviti bombardirati lokacije Islamskog džihada u Gazi dok god se nastavi ispaljivanje raketa sa ove palestinske teritorije.

„Oni imaju samo jedan izbor: da prestanu sa ovim napadima ili će primiti još više i više udaraca. Izbor je na njima“, kazao je on.

U novom današnjem udaru u centralnom dijelu grada Gaze, ubijeno je troje Palestinaca. Al-Qidra je naveo kako su izraelski vojni avioni bombardirali drvoprerađivački obrt u dijelu grada Al-Tuffah.

Agencija Maan prenosi kako je tom prilikom ranjeno više od 20 osoba.

Ranije danas je objavljeno kako je najmanje dvoje Palestinaca u izraelskim zračnim udarima, kazao je glasnogovornik palestinskog Ministarstva zdravstva Ashraf al-Qidra.

Grupa Islamski džihad objavila je kako je jedan od ubijenih njen član 38-godišnji Khaled Faraj.

Ranije u srijedu su lokalni mediji objavili kako je Izrael nastavio s bombardiranjem i zračnim udarima na Pojas Gaze.

Više na portalu Al Jazeere.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top