Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Protesti građana Bugojna zbog smrti dvije studentice u Sarajevu

Protesti građana Bugojna zbog smrti dvije studentice u Sarajevu

Mirnom šetnjom kroz grad predvođeni načelnikom Bugojna Hasanom Ajkunićem željeli su iskazati svoje nezadovoljstvo zbog pogibije mladih studentica koje je ubio nesavjesni vozač i to na pješačkom prijelazu.  Večeras je u Bugojno održana mirna protestna šetnja građana koji su ogorčeni nemilosrdnim ubojstvom studentica Edite Malkoč iz Bosanske Krupe i Selme Agić iz Bugojna, javlja Anadolu Agency (AA).

Na njih je ispred Zemaljskog muzeja automobilom na pješačkom prijelazu naletio S.S. i ubio ih. Selma Agić iz Bugojna bila je vrlo omiljena među svojim prijateljima.

Haris Barjakterević također student nije uspio sakriti suze dok je govorio za Anadolu Agency.

“Moja kolegica, moja drugarica sa kojom sam odrastao je poginula sinoć u saobraćajnoj nesreći. Šta da Vam kažem? Tuga je zahvatila cijelo Bugojno. Jednostavno ja još uvijek ne mogu da prihvatim da je više neće biti. Zajedno smo gradili naše djetinjstvo. Vlasti bi morale više računa povesti o sigurnosti građana jer nažalost u kasnim večernjim satima naše ceste postaju automobilska trkališta” kaže Haris Bajraktarević.

Almir Karadža je također poznavao Selmu Agić.

”Ovdje smo se okupili da mirno protestiramo zbog smrti naše sugrađanke koju je zgazio “tatin sin”. Smatram da policija mora više računa voditi o sigurnosti građana u saobraćaju, a one koji voze iznad propisane brzine treba daleko strožije kažnjavati”, navodi Karadža.

Više stotina građana okupilo se na dva mjesta u Bugojnu, na glavnom trgu i ispred Gimanzije.

Mirnom šetnjom kroz grad predvođeni načelnikom Hasanom Ajkunićem željeli su iskazati svoje nezadovoljstvo zbog pogibije mladih studentica koje je ubio nesavjesni vozač i to na pješačkom prijelazu.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com