Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Prikaz knjige “Pazi kojeg vuka hraniš” autora dr Kenana Crnkića

Prikaz knjige “Pazi kojeg vuka hraniš” autora dr Kenana Crnkića

Kada sam prije izvjesnog vremena pročitala knjigu „7 tajni uspjeha“ autora doktora Kenana Crnkića bila sam iznenadjena energijom koja je naprosto prštala iz te knjige, zarazna energija koja vas preko stranica knjige naprosto tjera da počnete mjenjati neke stvari u sebi i oko sebe.

Zbog toga sam se jako radovala kada sam vidjela da je autor izdao novu knjigu „Pazi kojeg vuka hraniš“, već gotovo kao po navici očekivala sam nešto kao nastavak “ 7 tajni uspjeha“, jer poznato je da autori koji jednom knjigom naprave bestseller u svakoj slijedećoj vraćaju se provjerenom receptu koji donosi dobru prodaju i zagarantovan uspjeh. Zbog navedenog, ne malo sam se iznenadila kada sam unutar nove knjige doktora Crnića našla štivo koje nije nastavak predhodnog već na zoran način pokazuje autorovo napredovanje unutar samoga sebe,ova knjiga ima sasvim drugu tematiku, puno je zrelija i nekako smirenija.

Knjiga „Pazi kojeg vuka hraniš“ počinje pričom o smrti, a poglavlje nosi naziv „ti ćeš umrijeti“ pa zar ima boljeg podsjetnika da poredamo vrijednosti u životu kako treba od ovoga. Kao i „7 tajni“ i ova knjiga motiviše na mjenjanje sebe, na to da je nemoguće moguće samo ako dovoljno želimo i ako uložimo dovoljno truda.
„Pazi kojeg vuka hraniš“ knjiga je o sreći, a sreća se ne može definisati, može se samo osjetiti, vrlo suptilno koristeći svoje ogromno praktično i teorijsko znanje autor nas vodi kroz svijet pozitivnih i korisnih savjeta čiji je rezultat instant motivacija koja dovodi do razmišljanja i dugo nakon što pročitate ovu knjigu.
Odličan poklon sebi,ali i dragim ljudima.

Iz knjige:
„Lično, duboko vjerujem da sebi treba postaviti ciljeve koje ne možemo postići za života.Danas, kada se nalazimo u svojevrnoj recesiji volje,truda i ulaganja, i klasičnoj depresiji koja se manifestuje nedostatkom bilo kakve želje za izvanrednim postignućima,važno je više nego ikada postaviti sebi visoke ciljeve i pronaći istinsko zadovoljstvo u samoj težnji i putu ka njihovom ostvarenju.“

„Zaista, niko drugi osim nas samih ne može postavljati ili definisati granice onoga što želimo i možemo postići. Svijet je pun odgovarajućih primjera ljudi koji su postigli nevjerovatne stvari i zauvijek ostavili trag u ovom naizgled velikom, a suštinski malom svemiru.“

Dr Kenan Crnkić
„PAZI KOJEG VUKA HRANIŠ„

Za Akos ba piše: Velida Olovčić

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top