Liderstvo i menadžment

Prepreke su nas naučile da je put do cilja daleko vrjedniji od njega samoga!

Prepreke su nas u životu naučile mnogo vrijednih stvari. Naučile su nas da većina problema u životu dolazi kada radimo nešto bez razmišljanja, a još više njih kada previše razmišljamo a ne radimo gotovo ništa.

Prepreke su nas u životu naučile mnogo toga.

Naučile su nas da se ničega u životu ne valja grčevito držati, jer ako za nešto još nije suđeno vrijeme nećemo ništa postići ako idemo glavom kroz zid. Naučile su nas da s očekivanjima koja imamo o drugim ljudima nećemo daleko stići, ili ćemo se prije ili kasnije razočarati u njih ili ćemo se razočarati u samoga sebe što smo svoja očekivanja polagali u pogrešne ljude.

Prepreke su nas u životu naučile mnogo vrijednih stvari. Naučile su nas da većina problema u životu dolazi kada radimo nešto bez razmišljanja, a još više njih kada previše razmišljamo a ne radimo gotovo ništa. Naučile su nas da nas niko ne može zaustaviti ako smo uvjereni u ispravnost onoga što činimo i da ako slušamo druge da smo bezvrijedni i jadni, onda nije samo problem u tima drugima, već je problem i u nama što im uopće vjerujemo.

Prepreke su nas u životu naučile mnogo toga. Naučile su nas da u životu ne postoje uvijek granice između pobjeda i poraza već da se radi samo o promjenama koje će u našem umu dobiti svoje pravo značenje. Naučile su nas da ne postoji mjesto gdje je ispisana sudbina svakog od nas, već da je svako od nas svakoga dana piše svojom olovkom ili daje drugima da u knjigu njegovog života upisuje ono što želi i kako želi.

Prepreke su nas u životu naučile mnogo vrijednih stvari. Naučile su nas da se može živjeti i s manje brige, živciranja, sumnje i odgađanja, te da nije bitno što će na sve to reći drugi jer se u našem životu računa samo naše mišljenje. Prepreke su nas usmijerile na čudo života, naše sposobnosti i potencijale koje imamo i koje su nam na raspolaganju da ih razvijamo i rastemo. No više od svega one su nas naučile da je put do cilja daleko vrjedniji od njega samoga.

Piše: Mario Žuvela

savjetnikuspjeha.com

Povezani članci