Kulinarstvo

Preporučujemo: Hurmašice sa čokoladom

Za kolač potrebno:

– 1 maslac,

– 1fildzan ulja,

– 2dcl vrhnja,

– 1 cijelo jaje,

– 1 zumance,

– 1 kasika jabukova sirceta,

– naribana limunova korica,

– 1 vanilija.

Sve izmutiti. U tu smjesu dodati 400 grama brasna (mekog 2/3 i ostrog 1/3) sa jednim praskom za pecivo.

Uzme se jedna kuglica tijesta, rastanji i puni se sa filom od rastopljene cokolade za kuhanje (100 grama) i mljevenih oraha ili ljesnjaka ili badema (100 grama). Zavije se u oblik hurmasice i stavi na brdo i malo pritisne.

Pecene hurmasice zaliti sa ohladjenom agdom (1 kg secera i 8 dcl vode i izrezana polovina limuna na kriske)

AZRA BARAKOVAC

halalmagazin.com

Povezani članci