Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Predstavljena bh. kompanija NOA group: Posao za 100 visoko obrazovanih radnika

Predstavljena bh. kompanija NOA group: Posao za 100 visoko obrazovanih radnika

U sarajevskoj Vijećnici u četvrtak navečer predstavljena je bosanskohercegovačka kompanija Noa Group d.o.o. i najnoviji pametni telefon NOA H10.

NOA Group d.o.o. je bosanskohercegovačka kompanija koja ima internacionalno strateško biznis partnerstvo sa izvornim tvorcem NOA brenda, kompanijom Hangar 18 iz Republike Hrvatske, te regionalnu autorizaciju brenda NOA.

Kako je na prezentaciji najavljeno NOA Group će za početak direktno uposliti oko 100 mladih visoko obrazovanih ljudi, indirektno još više, a planovi su i da u BiH investira 4 miliona KM u razvojni i distributivni centar.

“Na ovim prostorima može se još uvijek zajednički raditi dobar posao”, izjavio je prvi čovjek NOA Group mr. Nermin Hubić.

“Ovo je prvi put da zaista i istinski imamo regionalni brand koji je idejno potekao sa ovih prostora. Mi jesmo i hoćemo da budemo regionalni igrač u ovom segmentu biznisa. Naš fokus jeste region a posebno ističemo Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Kosovo. Zatim zemlje Bliskog Istoka. Za mene lično je velika satisfakcija što će Sarajevo biti okosnica spomenutog razvoja” – kazao je mr. Hubić.

IT industrija je jedna od najzahtjevnijih područja na savremenom tržištu koja je na ovim područjima bila zanemarivana, uprkos činjenici da je jedan od najvećih generatora ekonomskog rasta, naglasio je prvi čovjek Hangar18 Mario Kralj.

“Nadamo se da će ova multinacionalna suradnja biti kamen temeljac budućih ekonomskih projekata koji će pomoći razvitku BiH i ostalih država u regiji i šire.” – izjavio je gosp. Kralj.

NOA Group će sarađivati sa svim relevantnim telekom operaterima, a plasirat će se na tržište putem lanca partner distributera.

Poseban aplauz i ovacije posjetilaca ova kompanija sinoć je dobila zbog odluke da u toku svog predstavljanja uruči poklon vaučere predstavnicima udruženja: Udruženje Roditeljska kuća, Udruženje Iskre Banja Luka i Udruženje Vedri osmjeh Mostar. Tim potezom Noa group na naše tržište ulazi kao društveno odgovorna kompanija.

Spektakularnom predstavljanju brenda NOA group su prisustvovali brojni predstavnici medija, kao i predstavnici političkog, diplomatskog, kulturnog i biznis establišmenta. Prezentaciji su, između ostalih, prisustvovali i sadašnji i bivši premijer Federacije BiH Fadil Novalić i Nermin Nikšić.

BIR.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top