Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Polupana stakla na zgradi Medžlisa Islamske zajednice u Banjoj Luci

Polupana stakla na zgradi Medžlisa Islamske zajednice u Banjoj Luci

Jedna osoba polupala je stakla na zgradi Medžlisa Islamske zajednice u Banjoj Luci. Incident se desio jutros oko osam sati.

Sekretar Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka, Kasim Mujičić potvrdio je za Anadolu Agency da je jedna osoba jutros oko osam sati ušla u prostorije Medžlisa IZ-a Banja Luka i drvenom palicom polupala stakla na vratima.

„Incident se desio neposredno nakon što smo stigli u Medžlis i ušli u kancelarije. Čuli smo strašnu lupu i veoma smo se prepali. Jedan od naših zaposlenika prepoznao je napadača. Riječ je o muškarcu koji je i prije nekoliko dana dolazio i prijetio da će donijeti pušku i sve nas pobiti“, rekao je Mujičić.

Dodao je da je odmah pozvao policiju, koja je vrlo brzo došla na lice mjesta. Mujičić je potvrdio da je u toku obavljanje policijskog uviđaja.

„Napadač čak nije ni pobjegao, nego je ostao na parkingu ispred Medžlisa i predao se policiji. Sumnjamo da je riječ o psihički bolesnoj osobi“, dodao je Mujičić.
Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka potvrdili su da su obaviješteni o napadu na sjedište Islamske zajednice u Banjoj Luci te da su njihove ekipe na licu mjesta, gdje je u toku uviđaj, pa će javnosti naknado biti saopćeno više detalja o ovom događaju.

Vakat.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top