Vijesti iz zemlje

Dvadeset učenika u Banjoj Luci i Prijedoru obradovano ruksacima i školskim priborom

Dvadesetero djece, učenika osnovnih škola u Banjoj Luci i Prijedoru obradovano je školskim ruksacima i svim priborom neophodnim za školu.

Donator za ovu humanu gestu jeste Bošnjak koji radi u Kataru, a koji je na ovaj način želio pomoći djeci koja su u potrebi i kojima će školski pribor olakšati skori polazak u školu.

– Izuzetna je čast i zadovoljstvo svjedočiti dobročinstvima koje, Allaha radi, čine plemeniti dobročinitelji potičući na naukovanje i usvajanje plemenitih vrijednosti kao temelja našeg vjerovanja, kulture i tradicije.

Posjetom našim osnovcima i mekteblijama koji u Banjoj Luci žive, odrastaju i znanja usvajaju, naši dragi prijatelji, dobročinitelji, iskazali su znamenit stepen pažnje uručivši im školski pribor koji će vrijednim polaznicima osnovne škole i mektepske nastave umnogome koristiti na njihovom putu ka stjecanju znanja i plemenitih vrijednosti.

Iskazujemo veliku radost i zahvalnost uz nadanja da će ovakvi i slični projekti bivati našom svijetlom svakodnevnicom – kazao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Banja Luka hafiz Muamer-ef. Okanović.

Riječi zahvale za donirane ruksake i školski pribor imao je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Prijedor Benjamin-ef. Hodžić.

– Ovim povodom u Prijedoru je donirano deset ruksaka sa školskim priborom. Uočljiv je bio osmijeh na licu naše drage djece.

Veliko hvala ovim ljudima koji paze i vode računa na povratničke medžlise.

Svaki poklon, a i lijepa riječ gradu kao što je Prijedor je potrebna i dobro je došla od naših vrijednih i čestitih insana. Ovo je jedan znak da nismo zaboravljeni i da ima onih koji misle i paze na nas. Allah im podario svako dobro – kazao je za Preporod.info Hodžić.

viber_image_2022-08-16_15-32-18-597.jpg - Dvadeset učenika u Banjoj Luci i Prijedoru obradovano ruksacima i školskim priborom
Prijedor

Cijena jednog ruksaka sa školskim priborom jeste 60 KM, tako da je cijena svih doniranih ruksaka 1.200 KM.

Podsjećamo da grupa bosanskohercegovačkih građana koji rade u Kataru tokom cijele godine pomažu svoje sugrađane, a jedna od njihovih aktivnosti je i organiziranje i finansiranje nedavne ekskurzije u Tuzlu polaznika mektepske nastave iz Vlasenice.

(Alem Dedić/Preporod.info)

Povezani članci

Back to top button