Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Pismo roditelja: Kako naša djeca kroz školske lektire uče da je normalno biti nasilan?

Pismo roditelja: Kako naša djeca kroz školske lektire uče da je normalno biti nasilan?

Na našu adresu danas je stiglo pismo zabrinutog roditelja, a koji nas obavještava o nedopustivom sadržaju školskih lektira iz kojih djeca uče kako je normalno biti nasilan, vulgaran i slično.
“Poštovana redakcijo, molim vas da obavjestite javnost da se vidi šta nam djeca imaju za lektiru u 6 razredu osnovne škole. Naime, moj dječak, koji je 6 razred osnovne škole, imao je zadatak da iz djela Miroslava Antića izabere par pjesama kako bih uradio lektiru. Kada sam pročitao jednu od tih pjesama zaprepastio sam se. Zašto se mi danas čudimo zbog tuča u školi, zbog mržnje prema ženama, zbog nepoštovanja učiteljica i profesorica i gledanja kao seksualne objekte kada nam se na djecu utiče sugestivno još od malih nogu da to treba da rade i da je to normalno ? Zašto su ovakve stvari uopšte uvrštene u školske lektire”, pita se na kraju zabrinuti roditelj.
Nažalost, nije ovo jedini slučaj koji ukazuje na nedostatke u bh. rasparčanom obrazovnom sistemu. Saff je nedavno objavio sadržaj čitanke u kojoj se otvoreno psuje Bog.  

 

saff.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top