Vi ste ovdje
Home > Magazin > Moja putovanja > “Pionirska dolina” i zoo vrt spremni za početak nove sezone

“Pionirska dolina” i zoo vrt spremni za početak nove sezone

Naglasila je da je realizirana akcija uređivanja i čišćenja zelenih površina i priprema hortikulturnih sadržaja za nadolazeće proljetne dane.

“Pomoću mehanizacije izvršeno je orezivanje krošnji stabala, te orezivanje i oblikovanje ukrasnog grmlja. Radnici zaduženi za poslove održavanja prikupili su i odvezli opalo lišće s travnjaka i orezane grane. Ujedno je izvršeno i pranje svih staza za šetnju”, kazala je Hamza.

Prema njenim riječima, radnici preduzeća “Park” su radili i na čišćenju i uređenju javnih zelenih površina na području šest općina u Kantonu Sarajevo u kojima ovo preduzeće ima nadležnost održavanja, a cilj je sve zelene površine urediti i očititi, te pripremiti za ljepše i sunčanije dane.

“U Starom Gradu očišćeno je i uređeno zelenilo i zelene površine, te prikupljeno i očišćeno smeće ostavljeno, umjesto u parkovske korpe, na zelenim površinama tokom sniježnih padavina. Sve pješačke staze su također očišćene.

Prikupljanji otpad i smeće su pomoću mehanizacije odvezeni na deponiju. Radnici su čistili i zelene površine od otpada, koji je umjesto u korpama za smeće završio na travnjaku, na području naselja Hrasno, a zelene površine u Vilsonovom šetalištu očišćene su od opalog lišća”, istakla je Aldijana Hamza.

Fena

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top