Kulinarstvo

Pileća prsa sa zimskim povrćem

Sastojci: 250 g pilećeg filea, 2 paprike, 100 g ovčjeg dimljenog sira, mladi luk, 100 g šampinjona, kašikica peršuna, kašika bosiljka, so, šareni biber, tikvica, 1/2 brokule, žuta i crvena paprika, 3-4 žlice maslinovog ulja, šoljica  riže

Priprema: Dva pileća filea prerežite po širini kako biste dobili veće komade mesa. Rastanjite ih batom, posolite i popaprite. Na malo zagrijanog suncokretova ulja pirjajte sitno sjeckani luk, listiće gljiva i sjeckanu papriku. Kad povrće omekša, maknite s vatre, dodajte naribani sir, sjeckani peršun, bosiljak i so.

Rasporedite nadjev po fileima i zamotajte pa učvrstite pomoću čačkalica. Skuhajte rižu za prilog te na pari ploške tikvica, paprika i cvjetiće brokule. Ostavite na toplom. Na ulju popecite rolade pa popecite oko 15 minuta. Poslužite s kuhanim povrćem začinjenim s maslinovim uljem i rižom.

Akos.ba

Povezani članci