Dijaspora

Panel diskusija o popisu stanovništva u domovinskim zemljama 2021. godine

U većini zemalja regiona 2021. godina je rezervisana za organiziranje popisa stanovništva. Naime, popisi će biti organizirani u Hrvatskoj, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Kosovu. Prema prethodnim zbaničnim popisima  stanovništva u navedenim državama živi i značajan broj pripadnika bošnjačke nacionalnosti koji su većinom izuzetno dobro organizirani kroz nacionalne institucije i udruženja.

Stoga ove subote (20.3.2021.) s početkom u 20 sati, Udruženje za razvoj saradnje domovine i dijaspore organizirati će online panel diskusiju putem Zoom platforme pod nazivom „Popis stanovništva 2021“. Učesnici na pomenutoj diskusiji će biti istaknuti historičari, politički aktivisti i novinari iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Kosova i Bosne i Hercegovine.

Među učesnicima su: Esad Rahić, Emir Ašćerić, Armin Hodžić, Adelaid Karišić, Dželal Hodžić, Mejdin Saliju, Adel Omeragić, Anes Džunuzović, Mirza Čohadžić i Admir Lisica. Moderat panel diskusije je Sanadin Voloder.

Panel diskusiju možete pratiti putem facebook stranice Udruženja za razvoj saradnje domovine i dijaspore i edukativne platforme Intelektualno.com.

UDRUŽENJE ZA RAZVOJ SARADNJE DOMOVINE I DIJASPORE

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button