Kulinarstvo

Osvježite se uz Ledeni desert

Potrebno: 2 jaja,

2 žumanca,

2 vanil šećera,

100 gr šećera,

0,5 dcl vode,

3dcl mlijeka,

3 kesice praha za šlag pjenu,

500 gr mascarpone sira,

puslice…

Priprema:

Šećer, vanil šećer i vodu staviti da prokuha i da kuha par minuta da se dobije slatki sirup.

Umutiti jaja i žumanca i dodati im ukuhani sirup pa sve mutiti dok se sirup ne ohladi ne dobije lijepi krem.

Umutiti prah za slag sa mlijekom. Umutiti sir. Kremu od jaja dodati malo sira, malo šlaga i sve naizmjenično dodavati dok se sve ne sjedini.

Masom puniti malene zdjelice i u sredinu svake staviti puslice.

Zalediti, izvaditi iz zdjelica zaleđeni krem, spojiti dvije zdjelice da se dobije kugla i poslužiti uz svježe voće.

ANITA MEHIČIĆ

halalmagazin.com

Povezani članci