Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Kolumne i intervjui > Kriza zakonodavne vlasti u FBiH: HDZ u misiji zaštite džepova kladioničara

Kriza zakonodavne vlasti u FBiH: HDZ u misiji zaštite džepova kladioničara

Izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću, kojima se uvodi porez na sve dobitke na kladionici bez obzira na to koliki oni bili, te mogućnost da inspekcija i Porezna uprava kontroliraju poslovanje kladionica HDZ-u trn je u oku zbog kojeg je blokirana zakonodavna vlast u FBiH Piše: Jakub SALKIĆ

Zakonodavna vlast u Federaciji Bosne i Hercegovine evidentno je u krizi. Odgođene su tri plenarne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH i vjerovatno neće biti održane do septembra jer počinje sezona godišnjih odmora.

Razlog je, kako tvrde iz HDZ-a, to što su Hrvati u Zastupničkom domu preglasani kod usvajanja izmjena i dopuna Zakona o igrama na sreću te uvrštavanja na dnevni red Nacrta zakona o šumama i Prijedloga zakona o organskoj i poljoprivrednoj proizvodnji.

Naravno, preglasavanje nije problem kako to predstavljaju u HDZ-u, ali jeste problem Zakon o igrama na sreću. Cilj je zaustaviti Zakon u Domu naroda. Naime, čitava frka nastala je s ciljem da se zaštite vlasnici sportskih kladionica, koji su mahom iz Hercegovine i Srednjobosanskog kantona. HDZ u ovom slučaju želi zaštititi njihove interese.

Opširnije na portalu Faktor.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top