Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Oslonite se na druge ljude i nikada nećete biti sretni

Oslonite se na druge ljude i nikada nećete biti sretni

Nesreća leži u tom jazu između onoga što sada imamo i onoga što mislimo da nam je potrebno. Ali istina je ustvari da nam ne treba da steknemo ništa više da bi bili zadovoljni sa onim što već imamo. Ne treba nam odobrenje nekog drugog da budemo sretni. Vaš život je veličanstven ne zato što vam neko kaže da je tako, ili zato što ste stekli nešto novo, već zato što se vi odlučite da ga vidite kao takvog. Ne dozvolite da vaša sreća bude talac. To je uvijek samo vaš izbor, piše portal marcandangel.com.

Čim prestanete da sve oko sebe smatrate odgovornim za vašu sreću, srećniji ćete biti. Ako ste sada nesretni, to nije krivica nekog drugog. Preuzmite punu odgovornost za svoju nesreću i odmah ćete imati mogućnost da budete sretniji. Prestanite uzaludnu potragu za savršenim uvjetima koji će vas usrećiti. Jednostavno izaberite da cijenite veličinu koja je vaša u ovom trenutku i pravi uslovi će početi da se postrojavaju oko zadovoljstva koje tražite.

Veći dio naše sreće ili nesreće zavisi od našeg pogleda na trenutnu situaciju, a ne od same situacije. Čak i ako stvari sada nisu savršene, razmislite o svim ljepotama koje i dalje stoje oko vas. A dobar razlog za osmijeh je uvijek tu negdje, pored nas.

Za Akos.ba preveo: Jasmin Mujakić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top