Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Općina Novi Grad: Dugogodišnji problem trgovine na malo na pijacama riješen za dva dana

Općina Novi Grad: Dugogodišnji problem trgovine na malo na pijacama riješen za dva dana

Nakon što je Porezna uprava Federacije BiH zapečatila i zatvorila neregistrirane radnje i štandove na pijacama TC „Otoka“ i „Kvadrant“, kojim upravljaju KJP „Tržnice pijace“ d.o.o. Sarajevo, trgovinske radnje počele su sa radom u veoma kratkom roku.

Korisnici zatvorenih radnji obratili su se Općini Novi Grad, za pomoć u konsaltingu i registraciji, koja je u rekordno kratkom roku izdala rješenja o registraciji i na taj način omogućila im da što prije ostvare uslove za dalji nesmetan rad, čime je riješen dugogodišnji problem u ovoj oblasti privrede.

Služba za privredu i lokalni ekonomski razvoj Općine Novi Grad izdala je 154 odobrenja za obavljanje trgovine na malo na navedenim pijacama, a sva rješenja su izdata u roku od dva dana od podnošenja zahtjeva.

„Pored navedenih odobrenja Služba za privredu i lokalni ekonomski razvoj je od početka godine izdala još 190 odobrenja za osnivanje trgovačke, ugostiteljske i obrtničke radnje i turističke djelatnosti, što znači da su u ovoj godini registrirane nove 344 privredne djelatnosti na području Novog Grada“, ističe Džemaludin Kahrović, pomoćnik načelnika Općine Novi Grad za privredu i lokalni ekonomski razvoj.

Kahrović pojašnjava da je rok za izdavanje ove vrste rješenja skraćen sa ranijih 30 na sedam dana, (ukoliko je zahtjev potpun), što svakako utiče na zadovoljstvo podnoslilaca zahtjeva (pokretača biznisa), kao i na povećanje njihovog broja na prostoru općine Novi Grad Sarajevo.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top