Vijesti iz zemlje

Općina Hadžići i Hoše komerc donirali 38 000 KM za novi travnjak osnovne škole

Na stadionu Osnovne škole “6. mart” Hadžići postavljena je nova umjetna trava na sportskoj plohi. Stara i već pohabana umjetna trava, koja je služila 10 godina, na zahtjev škole je zamijenjena novom.

Vrijednost radova iznosila 38.532 KM, a investitori radova Općina Hadžići i Hoše komerc d.o.o. sudjelovali su u finansiranju sa po 50 posto. Prethodno je JKP “Komunalac” Hadžići završilo poslove izgradnje i sanacije sistema odvodnje površinskih voda.

“Nakon što smo prošle godine Domu zdravlja u Hadžićima donirali dijagnostični ultrazvučni aparat koji između ostalog služi i za otkrivanje karcinoma, ove godine smo odlučili da zajedno sa Općinom Hadžići sudjelujemo u rekonstrukciji sportskog terena kojeg koriste prije svega učenici Osnovne škole, ali i svi građani Hadžića. Drago mi je što svoje dobro mogu podijeliti sa svojim narodom, a posebno mi je drago što smo u prilici da zajedno gradimo našu lokalnu zajednicu na ponos, korist i čast svih građana”, kazao je vlasnik i direktor komapanije Hoše Komerc d.o.o. Izet Bozalija.

Postavljanje novog terena naišlo je na odobravanje građana Hadžića i predstavnika Općine Hadžići, sa posebnim zadovoljstvom što se radi o domaćoj kompaniji koja i na ovaj način želi dati svoj doprinos razvoju lokalne zajednice. S druge strane, vlastitim doprinosom i konkretnim pokazivanjem društvene odgovornosti, kompanija Hoše komerc izražava i na ovaj način poseban vid zahvalnosti za podršku koju dobija od građana jer kupuju domaće u svojim domaćim trgovinama.

Hoše komerc je domaći tržni lanac koji nastoji uz neophodan kvalitet dati poseban prostor domaćim brandovima. Prva trgovina otvorena je davne 1979. godine kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu. Osnovna djelatnost je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. Hoše komerc d.o.o trenutno zapošljava 223 radnika, od čega je veći dio radnika zaposlen u maloprodajnoj mreži. Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo, saopćeno je iz ove domaće kompanije.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button