Vijesti iz zemlje

Općina Centar donirala kompjutere školi u Kiseljaku

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima posjetio Osnovnu školu „Kiseljak 1“ i Medžlis islamske zajednice u Kiseljaku.

Naime, središnja sarajevska Općina nastavlja svoju dugogodišnju tradiciju pomaganja i poboljšanja uslova rada i boravka kako u obrazovnim, tako i u drugim ustanovama.

Prilikom posjete Osnovnoj školi „Kiseljak 1“ načelnika Ajnadžića ugostio je direktor pomenute obrazovne ustanove Nermin Merhemić. Povod posjete bio je donacija osam računara koji će, kako ističe direktor Merhemić, umnogome olakšati rad, kako uposlenicima, tako i učenicima ove škole.

-Koristim priliku da se zahvalim načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću na ovoj donaciji koja je izuzetno značajna za našu školu. Naši učenici već dugo vremena u školskom programu imaju informatiku kao predmet, ali do sada nisu imali priliku koristiti računare na nastavi jer škola nije bila u mogućnosti nabaviti ih. Sada će konačno stečena teorijska znanja moći i praktično primjenjivati, istakao je Merhemić.

Nakon posjete školi, delegacija Općine Centar posjetila je i Medžlis islamske zajednice u Kiseljaku, te donirala sredstva za izgradnju dječijeg igrališta u džematu Kreševo.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button