Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Omladina džemata Čaršija iz Kaknja za primjer drugima

Omladina džemata Čaršija iz Kaknja za primjer drugima

Narodna poslovica kaže: Na mlađima svijet ostaje. U današnjem vremenu brzog života, internet manije i otuđivanja od vjere a posebno mladih, primjer omladine u džematu Čaršija – Kakanj daje nam nadu u bolje dane. Naime, omladina našeg džemata, samoinicijativno je odlučila da provede nekoliko korisnih, hajir akcija u džematu i pokaže svima kako na njih možemo računati i kako omladina može biti i pokretačka snaga ka dobru.

Tako su naši omladinci, djevojke i mladići, pred nastupanje Kurban-bajrama očistili harem i džamiju kako s vana tako i iznutra.

Uoči samog Bajrama organizovali su humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći porodicama u stanju socijalne potrebe.

Treći dan Bajrama za prikupljena sredstva su kupili namirnica te posjetili dvije porodice, jednu u džematu Čaršija a drugu u džematu Doboj i uručili im ovu hediju kako bi im uljepšali dane Bajrama.

Ove porodice su odabrali uz sugestiju urednika emisije Budimo humani, kakanjske televizije IC.

Poslije Bajrama su kolektivno posjetili izložbu Upoznaj Poslanika s.a.v.s. u Omladinskom centru u Kaknju, čime su pokazali da imaju želju za upoznavanjem svoje vjere i svoga Poslanika, te da imaju smisla i sluha za sve akcije i projekte koji su korisni za društvo.

Na kraju možemo biti zadovoljni i zahvalni Allahu dž.š. kad imamo ovakvu omladinu kojima ćemo mirne duše, sutra, svijet u emanet ostaviti.

preporod.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top