Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Brzo&Fino > Recept dana: Brzo&Fino bechamel pasta s tunom

Recept dana: Brzo&Fino bechamel pasta s tunom

Priprema 35 min
Kuhanje:
25 min
Serviranja:
8 porcija

Sastojci:

pola crvenog luka (očišćenog i isjeckanog)
malo ulja
1 kašika kukuruznog brašna
½ šolje vode
400g paradajz sosa
1 kašičica origana
malo soli, bibera
200g tune u komadićima (iscjeđena)
200g tjestenine po želji
200 ml Brzo&Fino umak Bechamel
500-100g špinata (očišćen i isjeckan)
100g sira kačkavalj (narendan)
 
Priprema:

Zagrijati rernu na 180 stepeni. Tjesteninu pripremiti po uputstvu na kesici, iscijediti je i oprati hladnom vodom. Luk sitno isjeckati i zapržiti ga u dubljoj posudi na ulju. Kukuruzno brašno rastopiti u vodi, pomiješati s paradajz sosom i sipati ga u posudu s lukom. Kad provrije, začiniti solju, biberom i origanom i ostaviti da se kuha oko 5 minuta.

U posudu dodati tunu i skuhanu tjesteninu. Ugrijati Brzo&Fino bechamel sos, dodati špinat i dobro promiješati.
Nauljiti tavu u kojoj ćete peći, staviti tunu izmješanu s tjesteninom i preliti Fino bechamel sosom sa špinatom.
Po želji, dodati narendani sir i peći oko 25 minuta dok se ne dobije zlatno-smeđa boja.

Brzo&Fino i Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top