Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Održana centralna mevludska svečanost u Bihaću

Održana centralna mevludska svečanost u Bihaću

U Bihaću je večeras upriličena centralna mevludska svečanost povodom nastupanja rebiul-evvela, mjeseca rođenja Božijeg poslanika Muhammeda, a.s.

Tom prilikom je u gradskom džematu Fethija i nastarijoj bihaćkoj džamiji, proučen mevlud u izvedbi bihaćkih imama koji su melodičnim glasovima zagrijali srca i osvježili duše pristunih vjernika.

Nakon što se zahvalio prisutnima, što su se odazvali pozivu i uveličali ovu svečanost, Abdulaziz-ef. Nuspahić, imam džemata Fethija, zahvalio se Allahu na blagodati slijeđenja Njegovog posljednjeg Poslanika, a.s., koji je bio najbolji čovjek što je hodio zemljom i ukazao na činjenicu da je Muhammed, a.s., bio milost svim stvorenjima.

“Allahov poslanik Muhammed, a.s., je došao na ovaj svijet da bi bio milost svjetovima i upravo nam on treba biti najveći uzor u životu, jer on to zaista i zaslužuje. Na ovaj način mi iskazujemo ljubav prema Allahovom Poslaniku, a.s., a ljubav prema njemu je ibadet Allahu, dž.š.”, kazao je efendija Nuspahić

Značaj slijeđenja Muhammeda, a.s.

Na kraju svečanosti vjernicima se obratio Mensur-ef. Ćehić, glavni imam Medžlisa IZ Bihać, naglasivši značaj ovakvih skupova u vremenu materijalizma i sveopće moralne krize, zaključivši kako je vjernicima jedini spas u povratku učenjima Allahovog Poslanika, a.s., koji je tokom historije uvijek bio u srcima svih muslimana.

“Puno je negativnosti koje se u jednoj muslimanskoj zajednici nikako ne bi smjele naći tu. Mnoštvo je onih koji za sebe kažu da su sljedbenici Allahovog poslanika Muhammeda, a.s., a čine stvari koje njegovi sljedbenici nikako ne bi smjeli činiti. Zato je nama koji smo svjesni toga, da prenosimo njegove poruke na naše porodice, bližnje i na našu okolinu kako bi i oni zavoljeli Allahovog poslanika Muhammeda, a.s. i primjenili istine s kojima je on došao.”, kazao je Mensur-ef. Ćehić, glavni imam MIZ Bihać

Za Akos.ba Fahrudin Vojić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top