Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Obilježen Dan Mjesne zajednice „Dobrinja B“ i otvoreno dječije igralište

Obilježen Dan Mjesne zajednice „Dobrinja B“ i otvoreno dječije igralište

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima Armije RBiH, koji su u periodu od 17. do 21. juna 1992. godine poginuli braneći Dobrinju, Aerodromsko Naselje i naselja C-5 od agresora, danas je obilježena 24. godišnjica bitke za odbranu ovog naselja. Obilježavanje je upriličeno u sklopu Dana MZ „Dobrinja B“, koji se obilježava upravo na dan kada je Dobrinja odbranjena od agresora.

U sklopu programa u ulici Bulevar Mimar Sinana svečano je otvoreno novoizgrađeno dječije igralište.

Opremljeno je mobilijarom i modernim spravama za igru, kao što su kula sa toboganima, ljuljačke, njihalice, pješčanik i klackalice. Namijenjeno je za djecu mlađeg i starijeg uzrasta i podijeljeno u zone sa pješčanom i gumiranom podlogom, tako da se djeca ne mogu povrijediti prilikom pada.

Igralište je ograđeno, a postavljene su i klupe za sjedenje, gdje roditelji mogu odmoriti dok se njihova djeca igraju. Uređeno je sa dosta raznovrsnog cvijeća i zelenila, čime je ovaj prostor dobio još ljepši izgled, a djeca ugodnije mjesto za igru.

Zajedno sa djecom igralište su otvorili načelnik Općine Semir Efendić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad Edina Gabela.

„Obzirom da je Općina Novi Grad jedna od rijetkih u FBiH koja ima pozitivan natalitet, ova lokalna zajednica nastoji da to prati izgradnjom novih sadržaja, tako da djeca koja odrastaju u našoj općini imaju što sretnije i bezbrižnije djetinjstvo. Kada smo u februaru prošle godine zajedno sa članovima Savjeta MZ „Dobrinja B“ obilazili ovaj dio Dobrinje, jedan od najvažnijih zahtjeva je bio da se izgrade ili obnove dječija igrališta. Opredijelili smo se za ovu lokaciju, jer smo je smatrali adekvatnom, jer u ovom prostoru ima zelenila koje čini jedan ugodan ambijent za djecu, a obzirom da je u blizini saobraćajnice manje se dešavaju devastacije“, izjavio je načelnik Efendić.

Među brojnim građanima koji su sa djecom došli na otvaranje igrališta, sa suprugom i unukom bila je Mevla Velić. U razgovoru sa novinarima Mevla je kazala kako je sa nestrpljenjem očekivala stavljanje u funkciju igrališta.

„Oduševljena sam ovim lijepim prostorom za naše unuke, prelijepo je uređeno i sigurno za djecu. Obradovana sam, prije svega kao nana, jer čuvam svog unuka dok su njegovi roditelji na poslu. Dok se on bude igrao mislim da ćemo suprug i ja naći mjesto za sebe na klupama koje se ovdje nalaze“, kazala je Mevla, saopćeno je iz Pressslužbe Općine.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com