Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Njemačka: Član desničarske AfD prešao na islam i napustio stranku

Glasnogovornik stranke Daniel Friese saopštio je u srijedu da su o Wagnerovom preobraćenju saznali tek nakon podnošenja ostavke

Njemačka: Član desničarske AfD prešao na islam i napustio stranku

Dugogodišnji član krajnje desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AfD) napustio je vodeću poziciju u toj političkoj organizaciji nakon prelaska na islam, javljaju njemački mediji.

Ovu vijest potvrdio je regionalni ured stranke u Brandenburgu. Kako su naveli, Arthur Wagner je prije dvije sedmice “iz ličnih razloga” napustio vodeću poziciju u regionalnom odboru stranke.

Glasnogovornik stranke Daniel Friese saopštio je u srijedu da su o Wagnerovom preobraćenju saznali tek nakon podnošenja ostavke.

Njemački dnevni list “Tagesspiegel” javlja da je Wagner, koji se nacionalističkog stranci pridružio 2013. godine, nedugo nakon njenog osnivanja, prethodno bio aktivan u grupama koje pomažu izbjeglicama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Stranka AfD je poznata po antiislamskoj retorici i svoj program zasniva na kampanji sprječavanja “islamizacije Njemačke”, naročito nakon 2015. godine, kada je gotovo milion izbjeglica, uglavnom iz Sirije i Iraka, stiglo u zemlju.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com