Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Islamske teme > Nikada se nemojte kajati zbog svoje dobrote

Nikada se nemojte kajati zbog svoje dobrote

Doći će vrijeme u vašem životu kada možda budete žalili zbog žrtve koju ste podnijeli. Možda ćete gledati ‘rezultat’ te žrtve i misliti da nije vrijedilo. Ili da je bio potpuni promašaj. Možda vam se čak i obilo o glavu.

Naprimjer, možda ste potrudili da budete dobri prema nekome ili pomognete nekome u potrebi, a oni nisu pokazali zahvalnost ili su vam uzvratili tako što su vas povrijedili. Tako da počinjete vjerovati da je sve bilo uzalud.

Ali, postoji tajna, skrivena u žrtvama koje podnesemo u ime Allaha. ‘Rezultat’ ili ‘nagrada’ tih žrtava ponekad dolazi u potpuno različitom, naizgled nepovezanom, dijelu vašeg života.

Allah nam je obećao: Zar nagrada za dobro (ihsan) učinjeno djelo može biti nešto drugo do dobro?! (er-Rahman, 60.) Ali taj ihsan neće uvijek doći direktno iz izvora u kojeg smo ga uložili.

Možda, naprimjer, onaj za kojeg se se žrtvovali ne cijeni ili nije uzvratio na dobrotu. Ali, Allah vas je počastio/nagradio u drugom aspektu vašeg života. Možda zbog te dobrote i žrtve, Allah vas je počastio s dinom, ili bogobojaznim zdravim djetetom, ili stabilnim brakom, ili dobrim zdravljom, ili imetkom.

Tako nikada nemojte žaliti zbog dobra kojeg ste učinili u ime Allaha.

Ono što je dato Allahu nikada, nikada nije izgubljeno.

Napisala: Jasmin Mudžahid

Prijevod i obrada: IslamBosna.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com