Liderstvo i menadžment

Ne naučimo li biti strpljivi pregazit će nas posljedice nekvalitetnog života!

Ne naučimo li biti strpljivi nećemo osjetiti čaroliju života, jer sve lijepe i vrijedne stvari koje izgledaju kao čarolije nisu posljedica neke magičnosti već posljedica nečije ustrajnosti i odluke da ne odustaje koliko god teško bilo. Ne naučimo li biti strpljivi nećemo nastaviti rasti, nećemo nikada imati mogućnost postati cjelovita osoba, niti ćemo moći odgovoriti izazovima novog vremena i ući na vrata jedne nove zbilje.

No nije lako naučiti biti strpljiv, jer to je škola koja traje do kraja života, to je škola svakodnevnih ispita na koje uvijek moramo biti spremni, to je škola u kojoj se moramo obvezati pred samim sobom i prestati se jednom bojati boli. Štoviše moramo joj ponekad krenuti u susret, shvatiti da se pravila igre mogu promijeniti u svakom trenutku i DA ono što izgleda kao poraz može postati pobjeda, a pobjeda preko noći može se pretvoriti u poraz.

Ponekad samo treba stisnuti zube, prešutjeti ono što biste najradije drugome sasuli u lice, te okrenuti se i otići. Pustiti neka vrijeme odradi svoje, ne donositi trajnu odluku zbog privremenih osjećaja. Prvi put je to beskrajno teško ali u svakom novom pokušaju otvaraju se nove snage s kojima gradite nove temelje svoga života. Nakon nekog vremena to postane navika i shvatite da drugačije ne možete djelovati. Shvatite koliki je put iza vas i bivate zahvalni ne samo za to što ste prošli već za to što ste pritom postali.

https://www.savjetnikuspjeha.com

Povezani članci

Back to top button