Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Ne gubite živce zbog malih stvari: Dajte sebi malo predaha

Ne gubite živce zbog malih stvari: Dajte sebi malo predaha

Svaka od strategija u ovoj knjizi je usmjerena ka tome da vam pomogne da postanete više relaksirani, miroljubivi i ispunjeni ljubavlju.  Najbitniji dijelić zagonetke, jeste međutim da upamtite da je vaš cilj da ostanete opušteni, da ne postanete previše okupirani ili zabrinuti oko toga kako radite stvari. Vježbajte ove strategije, uvijek ih imajte na umu a ipak najbitnije ne brinite se oko toga da budete savršeni. Dajte sebi malo predaha! Doći ćete mnogo puta u situaciju da se izgubite, vratite u stanje napetosti frustriranosti, stresiranosti a vaša reakcija treba da bude – naviknite se na to. Kada to i uradite,  onda je sve uredu, jer život je samo proces, jedna stvar koja slijedi drugu. Kada se izgubite, jednostavno počnite ponovo.

Jedna od najčešćih greški koje vidim, jeste kada ljudi pokušavaju da pronađu unutarnji mir a onda se daju iznervirati malim preprekama. Jedan od načina da vidite svoje greške jeste da ih doživite kao šanse za učenje, načine uz pomoć kojih usmjeravate svoj razvoj i perpektive. Recite sami sebi, „Ups opet nisam uspio“ Nema veze naredni put ću drugačije“ Vremenom ćete primjetiti drastične promjene u svom odnosu ka životu, ali to se svakako neće desiti sve odjednom.

Jednom sam pročitao u naslovu jedne knjige skup poruka koje se upravo odnose na ovu strategiju: Ja nisam uredu, ti nisi uredu i to je uredu. Dajte sebi pravo na odmor. Niko neće dostići sto posto niti približno toliko u nečemu. Ono što je važno generalno gledajući jeste da dajete najbolje od sebe što možete i da se uvijek krećete i napredujete u ispravnom pravcu. Kada naučite da zadržite ovu perspektivu i naučite prvenstveno da volite sebe čak i ako to bude značilo da dokažete da ste samo čovjek bićete na dobrom putu da živite sretniji život.

Izvor: Ne gubite živce zbog malih stvari

Autor: Ričard Karlson

Za Akos.ba prevela: Anela Lisica

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top