Brak i porodica

Najbolje igračke za djecu do 6 mjeseci

Bebe privlače šarene boje i zvukovi, a najčešće će igračka završiti u ustima

Djeca do 6 mjeseci spadaju u onu kategoriju djece kada još planiramo prvi posjet novopečenoj porodici i prvi susret s djetetom. U toj dobi uglavnom se odvija i krštenje djeteta što nekako dođe kao i mali rođendan, stoga većina ljudi muku muči s odabirom poklona i igračke za tako malo dijete. Kako bismo vam olakšali potragu, istražili smo što je najbolje pokloniti bebama u toj dobi – piše portal zena.rtl.hr.

Bebe do 3 mjeseca starosti najviše pažnje obraćaju na sve stvari koje proizvode zvukove i na šarene, jarke boje koje ih iznimno privlače. Kada dijete navrši 3 do 6 mjeseci, na red dolazi sve što može dotaknuti i držati u rukama. U toj dobi zubići izbijaju u punom jeku, tako da gotovo sve što im se nađe u rukama završi i u ustima.
SLIKOVNICA
Šarena slikovnica, osim što vrvi divnim bojama i kontrastima koje su bebinom oku iznimno zanimljive, doista je i vrlo poučna. Danas postoje razne vrste zanimljivih slikovnica za bebe, pa čak i one mekane i gumene koje mogu opipati i stiskati bez da se njima ozlijede jer nemaju oštre kutove. Ako uz to sve slikovnica i svira, napravili ste potpuni pogodak.

IGRAČKE ZA USPAVLJIVANJE
Postoje razne igračke u raznim oblicima koje se mogu zavjesiti na dječji krevetić ili čak podesiti tako da vise iznad krevetića i koje svojim nježnim melodijama vrlo lako mogu uspavati vaše dijete. Tako mala djeca zaista vole uspavanke i uživaju u prepoznavanju i proučavanju raznih zvukova.

PLIŠANCI
Plišanci su vječna dječja igračka kojoj ne mogu odoljeti niti roditelji. Tako mekani i nježni idealni su za bebe.

ZVEČKE
S odabirom zanimljive zvečke, osobito ako je u nekoj jarkoj boji, zasigurno nećete pogriješiti. Bebe vole oblik svake zvečke, ispituju je svojim sitnim prstićima i vole ih stavljati u usta zbog neugodnog osjećaja izazvanog izbijanjem zubića. Ako ih malo ohladite, bit će im još više draže za zube.

GUMENE IGRAČKE
Gumene igračke koje proizvode pištave zvukove nisu rezervirane samo za kupanje. One mogu biti i idealna zamjena za zvečku u slučaju da ne pronađete niti jednu koja vam se čini prihvatljiva.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button