Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Muftija tuzlanski Fazlović: Srebrenica zauvijek ostaje glas savjesti i opomene i to moraju svi znati

Muftija tuzlanski Fazlović: Srebrenica zauvijek ostaje glas savjesti i opomene i to moraju svi znati

Nada koju istinska vjera pruža snažan je oslonac svima da istrajemo u borbi s poteškoćama, poručio je muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović. Muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović boravio je danas u Srebrenici, gdje se sastao glavnim srebreničkim imamom Damirom efendijom Peštalićem kao i svim imamima, te sa predsjednikom i članovima Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice u ovom gradu, te sa predsjednicima svih džematskih odbora na tom području, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nada koju istinska vjera pruža snažan je oslonac svima da istrajemo u borbi s poteškoćama. Srebrenica zauvijek ostaje glas savjesti i opomene, i to moraju svi znati”, kazao je, između ostalog, muftija Fazlović u svome obraćanju.

Iz Muftijstva tuzlanskog navode da je tokom susreta Fazlović informiran o stanju u džematima i prilikama u kojima žive muslimani na području ove općine, posebno u kontekstu posljednjih lokalnih izbora i strepnji koje su oni izazvali.

U razgovoru muftije tuzlanskog s imamima i džematlijama potvrđena je potpuna odlučnost da se sačuva zajedništvo u džematima i opredijeljenost muslimana Srebrenice da svoja životna pitanja uređuju u mjestu gdje su rođeni i gdje žele živjeti.

U zajedništvu je najveća snaga i garant opstojnosti muslimana Srebrenice, istaknuto je tokom susreta, navode iz Muftijstva tuzlanskog.

Muftija Fazlović je poručio da će Islamska zajednica nastaviti svoju primarnu zadaću na cijelom srebreničkom području, i da će još snažnije brinuti o stanju muslimana u ovom dijelu domovine.

Muftija se susreo i s predstavnicama udruženja “Majke Srebrenice“.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top