Vijesti iz zemlje

Muftija travnički predvodio džumu na musalli u Memorijalnom centru Potočari

U okviru današnje posjete Muftijstvu tuzlanskom muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović predvodio je džuma namaz na musalli u Memorijalnom centru Potočari i prisutnim džematlijama prenio mevludsku poruku reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića koja je danas čitana u svim džamijama u Bosni i Hercegovini.

U okviru ove posjete organizirana je ekskurzija za učenike drugog razreda Elči Ibrahim-pašine medrese u Sreberenicu i Tuzlu koji su u pratnji svojih razrednika prisustvovali džuma namazu Memorijalnom centru Potočari. 

Nakon klanjanja džuma-namaza i obilaska šehitluka u Memorijalnom centru Potočari, muftija travnički dr. Adilović u pratnji muftije tuzlanskog dr. Vahid-ef Fazlovića posjetio je šehidsko mezarje “Veljaci” u Bratuncu kao i Gradsku džamiju u Bratuncu. Posjeta je nastavljena obilaskom džamije Kralj Abdullah u Tuzli.

Za sutra je planirana posjeta Centru za mlade Muftijstva tuzlanskog i Medžlisu IZ Tuzla, kao i obilazak džamije “Abdullah b. Muhammed Mu’mineh i Mektebskog centra u Dubnici kod Kalesije.

Pored muftije Adilovića u posjeti Muftijstvu tuzlanskom boravi i pomoćnik direktora za internat u Elči Ibrahim-pašinoj medresi mr. Safet Durguti.

(Preporod.info)

Povezani članci