Vijesti iz zemlje

‘Merhamet’ Mostar od početka augusta podijelio više od 300 paketa

Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar od početka augusta realizovao je akciju podjele prehrambenih paketa porodicama slabijeg materijalnog stanja na području Hercegovine, u sklopu koje je podijeljeno više od 300 paketa.

Nakon uspješno realizovanje akcije Kurban, u saradnji s osnovnim odborima koji djeluju u sklopu Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar te volonterima iz mnogih hercegovačkih mjesta uspješno smo realizirali distribuciju i podjelu više od 300 prehrambeno-higijenskih paketa u Mostaru, Čapljini, Prozoru, Ljubuškom, Nevesinju i Stocu.

Danas smo posjetili Stolac, jučer Nevesinje, prethodnih dana akciju smo realizovali u Čapljini, Ljubuškom i Prozoru. Sve u su to povratničke općine u kojima žive povratnici, a u stanju su potrebe, tako da nastojimo pomoći koliko smo u mogućnosti. U narednom periodu sa akcijom ćemo nastaviti na području Konjica, Jablanice i Tomislavgrada.

Naše zalaganje sve više prepoznaju institucije, privredni subjekti ali i građani koji nas svi zajedno pomažu u misiji dobročinstva.

Često nam se javljaju građani koji nas žele podržati , što nas posebno ohrabruje i dodatno podstiče da naš rad unaprjeđujemo, osnažujemo naše kapacitete, a sve u svrhu pomoći ljudima slabijeg materijalnog stanja u Hercegovini.

Merhamet početkom iduće godine obilježit će 110. godišnjicu postojanja i rada.

Stogodišnja tradicija, razvijena infrastruktura i kapaciteti , mnogobrojni realizovani projekti, kontinuirana briga o najugroženijim slojevima društva garancija su našeg uspješnijeg rada.

(Vijesti.ba)

Povezani članci

Back to top button