Vijesti iz zemlje

“Merhamet” organizirao iftare za bošnjačke povratnike u Bosanskom Novom

Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet", u okviru svojih ramazanskih aktivnosti, organiziralo je večeras zajednički iftar sa bošnjačkim povratnicima u Bosanskom Novom.

Iftarski obroci pripremljeni su u “Merhametovoj” narodnoj kuhinji u Bosanskom Novom, a iftaru su prisustvovali i predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac, generalni sekretar Sidik Aždahić i direktori “Merhametovih” regionalnih odbora Tuzla, Banja Luka, Bihać, Travnik, Mensura Husanović, Jasmin, Spahić, Alen Prošić i Merzuk Omerdić.

Vrbanjac je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je “Merhamet” i ove ramazanske večeri zajedno sa Bošnjacima u manjem bh. entitetu.

“Fokus naših ovogodišnjih ramazanskih aktrivnosti su, upravo, bošnjačke povratničke porodice, sa kojim ovog ramazana želimo podijeliti radost iftara i poslati im poruku da nisu sami, da će ‘Merhamet’ uvijek biti uz njih. Večeras smo sa Bošnjacima u Bosankom Novom, ranije smo zajedno iftarili sa našim sunarodnicima u Zvorniku, odnosno, Kula Gradu, potom u mjestu Knežina, u općini Sokolac, i u drugim mjestima. ‘Merhamet’ će do kraja mubarek mjeseca ramazana organizirati zajedničke iftare u brojnim mjestima u manjem bh. entitetu za bošnjačke povratnike“, kazao je Vrbanjac.

Bošnjaci u Bosanskom Novom su zahvalili “Merhametu” na organiziranom iftarskom druženju u njihovom gradu. Poručili su da je to prelijep gest “Merhameta” koji Bošnjacima u Bosanskom Novom mnogo znači, kao i činjenica da ih se neko sjetio, pogotovo tokom mjeseca ramazana.

“Merhamet” nastavlja sa organiziranjem iftara za Bošnjačke povratničke porodice u Republici Srpskoj, entitetu u Bosni i Hercegovini, a osim pripreme i podjele iftara, ova humanitarna organizacija će tokom ramazana podijeliti i brojne prehrambene pakete.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button