Vijesti iz zemlje

Medžlis IZ Livno ostvario značajnu saradnju sa TIKA-om

Medžlis IZ Livno potpisao je protokol o saradnji sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju (TIKA) na jednom vrlo vrijednom projektu.

Naime, TIKA je odobrila projekat sa kojim je aplicirao Medžlis IZ Livno i donirala potrebnu informatičku opremu kako bi se organizirali kursevi informatike u ovom gradu. Korisnici kurseva bit će prvenstveno mladi, nezaposleni, žene, te svi oni kojima će informatičko znanje poboljšati prilike za zaposlenje, omogućiti profesionalno usavršavanje i popraviti standard života.

Na svečanom uručenju informatičke opreme bili su pomoćnik direktora TIKE, gospodin Ahmet Boyraz i projekt koordinator, gospodin Ikbal Saračević. Gospodin Boyraz je istakao važnost ovakvih i sličnih projekata kojima TIKA nastoji pomoći državu BiH.

 „Informatičkom opremom koju doniramo Medžlisu IZ Livno, nastojimo pomoći projektu edukacije i obrazovanja ljudi koji žive u Livnu, s ciljem da im znanje koje steknu pomogne u zaposlenju, olakša uvjete za rad, pomogne u ličnom i profesionalnom usavršavanju“ – između ostalog,  istakao je gospodin Boyraz.

“TIKA provodi brojne projekte u BiH koji doprinose prosperitetu ove zemlje. Drago nam je da smo u prilici da projektom kojeg realiziramo u saradnji sa ovom značajnom organizacijom, doprinosimo prosperitetu grada u kojem djelujemo i živimo, u Livnu“ – istakao je glavni imam Medžlisa IZ Livno, hfz Mahir ef. Kevrić.

„Realizacija projekta počinje već od mjeseca novembra, a kontinuirano će da traje sve do proljeća, uz Allahovu pomoć. Nadamo se da će građani prepoznati važnost ovakve vrste edukacije, te da će odaziv biti zadovoljavajući. Drago nam je da smo u mogućnosti da kroz ovakve projekte uvijek budemo na usluzi našim džematlijama. Projekat je otvoren za sve ljude koji žive na području grada Livna i okolice,“ – istakla je koordinatorica projekta, muallima Šejla M.K.

Šejla M.K.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button