Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Medžlis IZ Kiseljak bogatiji za još jednog hafiza: Ibrahim ef. Čeho imam čaršijske džamije u Kreševu

Medžlis IZ Kiseljak bogatiji za još jednog hafiza: Ibrahim ef. Čeho imam čaršijske džamije u Kreševu

U srijedu 11. marta 2015. godine, u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, nakon podne-namaza, članovi porodice prisustvovali su završnom ispitu polaganja hifza Ibrahima ef. Čehe, imama, hatiba i muallima Čaršijske hadži – Hasanove džamije u Kreševu, pred Komisijom Rijaseta IZ u BiH. Ibrahim ef. Čeho je uspješno položio ispite iz hifza i tako stekao časno zvanje hafiz Kur'ana.

Komisija Rijaseta IZ u BiH bila je u sastavu: hfz. Ismet ef. Spahić, predsjednik, hfz. mr. Mensur ef. Malkić, član, i hfz. Haso ef. Popara, član. Muhafiz je bio hfz. Zilko ef. Žolja.

Hafiz Ibrahim ef. Čeho, rođen je 1971. godine, u džematu Duhri, MIZ Kiseljak. Osnovnu školu završio je u Kiseljaku, a Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Trenutno je apsolvent na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu od samog početka bio je pripadnik ARBiH, a po zvršetku rata zapošljava se kao imam hatib i muallim u džematu Arnauti, Medžlis Islamske zajednice Zenica, u kojem ostaje punih 17. godina.

Od 01. februara 2014. godine, preuzima dužnost imama, hatiba i muallima u džematu Kreševo – imam Čaršijske hadži – Hasanove džamije, Medžlis IZ Kiseljak. U dosadašnjem radu, istakao se kao čestit i odgovoran imam koga krasi skromnost, dosljednost, odmjerenost i predanost imamskom radu. Oženjen je i otac petero djece.

A.Č.

rijaset.ba

 

  • 3
  • 2
  • 4
  • 1

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top