Vijesti iz zemlje

Medžlis IZ Glamoč donirao više od 5 tona krompira džematlijama Medžlisa IZ Livno

U nedjelju, 28. 03.2021., džematlije Medžlisa IZ Livno preuzeli su više od 5 tona krompira koji su donacija susjednog medžlisa Glamoč. Glavni imam MIZ Glamoč Muhamed Dragolovčanin i predsjednik MIZ Glamoč Arif Kovačević, lično su prirustvovali distribuciji krompira, zajedno sa glavnom imamo MIZ Livno, hfz. Mahir ef. Kevrićem.

Vijest o podjeli krompira poslana je preko facebook stranice MIZ Livno, te su po krompir mogli doći svi oni kojima je krompir trebao, a značajno je da se isti može koristiti i kao sjemenski, jer je prva reprodukcija. Veliki broj ljudi se odazvao podjeli, te je u vrlo brzom roku podijeljeno sve.

„Zahvaljujemo se našim prijateljima ispred MIZ Glamoč koji su ovako kvalitetan krompir odlučili podijeliti našim džematlijama. Oni su ove i prethodne godine bili jako vrijedni, zasadili su jako mnogo krompira, uložili mnogo truda i novca, te su ovim činom pokazali koliko im je stalo do čovjeka, jer je je velika količina krompira otišla na teren, u džemate. Da Allah nagradi i poveća nafaku predstavnicima MIZ Glamoč,“ –  istakao je glavni imam MIZ Livno.

„Željela bih se zahvaliti Islamskoj zajednici, od srca im hvala što nikada ne zaboravljaju na svoje džematlije, pa nam omogućiše da imamo i ovako lijep krompir, koji je svima već na izmaku obzirom da je  proljeće na pomolu,“ – kazala je džematlijka A.S.

Š.M.K.

Povezani članci

Back to top button