Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Kolumne i intervjui > Koji su pozitivni efekti hapšenja Nasera Orića za Bošnjake

Koji su pozitivni efekti hapšenja Nasera Orića za Bošnjake

Riječ dijamant ima korijen u grčkoj riječi “adamas” što znači neuništivi. Dijamant je najtvrđi materijal na svijetu. Premda je njegova presudna pojava jedinstvena, sastavljen je od najraširenijeg gradivnog elementa u prirodi – ugljika.

Atomi ugljika su spojeni kratkim čvrstim vezama u kockastoj kristalnoj mreži (strukturi). Kristalizacija se vrši u ekstremnim uslovima, gde pritisak prelazi 70 000 kilograma po cm2 i temperatura je viša od 1300 stepeni Celzijusa, što odgovara uslovima u dubinama cca 100 – 200 kilometara pod zemljinom površinom. Zahvaljujući svojoj tvrdoći dijamant može putovati kroz zemljinu koru na površinu, gde je potiskivan vulkanskim slojem u koji je usađen.

Uzevši u obzir gore navedeno želio bih se iskreno zahvaliti Republici Srbiji i manjem BH entitetu RS. Želio bih se iskreno zahvaliti zbog činjenice da nakon stoljeća genocida, progona i ugnjetavanja Bošnjaka, pa ni nakon agresije na BiH, nisu pustili Bošnjake na miru. Dokaza za to je uistinu mnogo, a svima su poznata nedavna skandalozna hapšenja povratnika pod krinkom borbe protiv terorizma, pa i potjernice i hapšenja velikana BiH, kao što je to slučaj sa jučerašnjim skandaloznim hapšenjem Nasera Orića. Dok je pritiska nema opuštanja, a kao što rekoh ranije pod pritiskom nastaje dijamant.
Hvala vam još jednom i apelujem da nastavite dok Bošnjaci konačno ne zasijaju dijamantskim sjajem i postanu adamas (neuništivi) a od tog momenta više nećete biti u prilici.

 

Piše: Haris Zahiragić

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top