Književni kutak

Ključ istine – priča o prelasku na islam Marine Paljušević

Vuče podrijetlo iz pravoslavne obitelji s Kosova, rođena je 1990. u Beogradu, ali već više od dvadeset godina živi u Crnoj gori. Njena priča je nevjerojatna. Ona je Marina Paljušević, djevojka do koje je dopro nur Allahove upute u dvadeset i prvoj godini života.

Svoj prelazak na islam javno svjedoči u knjizi ”Ključ istine” objavljenoj 2017. godine, a čija je promocija održana u nekoliko gradova. Također, okušala se i kao kolumnistica na islamskim portalima.

Knjiga ”Ključ Istine” autorice Marine Paljušević krojena je islamskom nježnošću, no to nije oslabilo čvrstoću jasno iznesenih argumenata i dokaza. Utemeljena je na osobnim iskustvima i doživljajima, ali pritom ostaje u okvirima logičnoga. Čitajući spomenuto djelo, bez prestanka osjećamo žeđ za svakim sljedećim slovom i s nestrpljenjem očekujemo sljedeće poglavlje.

Kvalitetu djela svakako potvrđuje i šerijatska recenzija kurra hafiza Admira Husića u kojoj navodi sljedeće:

”Knjiga koju imate pred sobom je nastojanje jedne naše sestre da prikaže svoj put ka svjetlu kojim ju je Allah, dželle šanuhu, obasjao. Pisana je jednostavnim, svakom razumljivim jezikom, kao što je i sam islam. Sadrži njene lične osjećaje ali i informacije koje su potrebne onima koji žele da se upoznaju sa ljepotom osnovnih islamskih postulata, kao i onima koji žele da svoj iman obnove, osvježe. Knjigu svesrdno preporučujem svima, početnicima, kao i onima koji iza sebe već imaju dobar dio Puta. Molim Allaha, dželle šanuhu, da je nagradi za njen trud i upiše joj ovo djelo među dobra, koja će biti potrebna na Sudnjem danu.”

Priča o Marininom prelasku na islam popraćena je i preprekama kao što je to neprihvaćanje njene vjere od strane obitelji, ali i brojnim usponima. Posebno je zanimljiva spoznajama da je njen suprug, koji je odrastao kao katolik, njenim sebebom prigrlio islam kao svoje vjersko uvjerenje. Danas su sretni roditelji dvoje djece koje odgajaju u Allahovoj vjeri.

NAPOMENA: Knjigu u digitalnom obliku možete preuzeti ovdje ili se može naručiti direktnim kontaktom autorice putem Facebook profila:

https://www.facebook.com/ummu.lili.davud

Piše: Emin, bivši kršćanin

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button