Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Jednostavne ideje za doručak

Jednostavne ideje za doručak

Brzo, zasitno i fino za svaki dan

Jednostavne ideje za doručak

Doručak kao najbitniji obrok u danu važno je ne izostaviti jer njime određujete svoje prehrambene navike tokom cijelog dana. Odvojite vremena za zdrav, obilan i ukusan doručak koji će vam pružiti potrebnu energiju.

Zaposlenih ljudima i onima s malo slobodnog vremena, često je najveći problem: što jesti za doručak? Upravo zato vam mi donosimo jednostavne ideje za doručak koje je lako spremiti, a tijelo će vam biti itekako zahvalno.

Kajgana

Sastojci: 2 jaja, biber, so, mlijeko

Sve sastojke stavite u posebnu zdjelicu i dobro umutite.
Ulijte na tavicu na koju ste stavili zagrijano ulje, ulijte jaja i ispecite miješajući.

Natopljene žitarice

Sastojci: pola šoljice žitarica, 1 šoljca mlijeka, pola banane, prstohvat soli, cimet

Za ovakvu vrstu recepta najbolji su shakeri ili bočice/čaše s poklopcem.
Kombinirajte sve nabrojene sastojke po želji, ostavite da odstoji u hladnjaku preko noći i možete koristiti idući dan.
U ovom receptu možete i sami eksperimentirati namirnicama koje želite, na primjer raznim voćem.- savjetuje portal zena.rtl.hr.

Smoothie od banana i jagoda

jagode (količina po želji)
1 banana
1 jogurt
med (po želji)

Kombinirajte sve sastojke u blenderu i smoothie je spreman za korištenje.
Ulijte u visoku čašu. Možete ostaviti u frižideru preko noći i ponijeti iduće jutro na posao.

Tost od krompira

Sastojci: 2 velika krompira, so, čili u prahu, prstohvat bijelog luka, sjeckani korijander, 4 kriške hljeba

Stavite kuhati krompir i pustite ga da se ohladi. Zatim ga ogulite i zgnječite te pomiješajte sa svim ostalim sastojcima osim hljeba. Dodajte malo tople vode ili toplog mlijeka kako biste lakše pomiješali sve sastojke.
Hljeb ispecite kao tost i između dvije kriške stavite smjesu od krompira.

Francuski tost

Sastojci: 1 jaje, 1 kašikica ekstrakta vanilije, 1/2 kašikice cimeta,1/4 šoljice mlijeka, 4 kriške hljeba

Istucite jaja, vaniliju i cimet u jednu posudu. Umiješajte mlijeko.
Umočite krišku hljeba u smjesu s obje strane da se upije.
Stavite na tavu u kojoj ste zagrijali ulje i ispecite ravnomjerno s obje strane dok ne dobije boju.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top