Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Javni poziv -Projekat podrške za počinjanje posla – “Start – up”

Javni poziv -Projekat podrške za počinjanje posla – “Start – up”

Privredna komora Kantona Sarajevo i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavljuju Javni poziv za realizaciju Projekta podrške mladim osobama za započinjanje posla – “Start – up”.
Projekat predstavlja razvoj i promociju preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva mladih, kao i unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju subjekata male privrede (u daljem tekstu: MSP) i preduzetnika u skladu sa Zakonom o poticaju razvoja male privrede.
Projekat obuhvata: realizaciju obuka, bespovratna sredstva i mentorsko praćenje MSP i preduzetnika. Projekat će pružanjem nefinansijske i finansijske pomoći podržati ciljnu grupu kroz obuku za započinjanje biznisa i izradu biznis plana, bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja i mentoring za privredne subjekte u ranoj fazi razvoja.
Pravo na učešće u Projektu, u skladu sa uslovima iz Javnog poziva, imaju fizička lica koja nemaju zaposlenje, ali imaju kvalitetnu poslovnu ideju za samozapošljavanje i samostalni početak biznisa. Ciljnu grupu čine: mladi u dobi od 18 do 30 godina (u trenutku objavljivanja Javnog poziva).
Prijave za I fazu Projekta, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se najkasnije u roku od 30 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.

Više na: StartUP

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top